B17 Hangi Yiyeceklerde Var

B17 hangi yiyeceklerde var, B17 vitamini 1830 yılında bilim adamları tarafından acı bademden izole edilmiştir. Amigdalin ya da laetrile olarak da tanımlanır. Daha sonradan bu vitamin üzerine yapılan araştırmalarda vücuttaki kanser hücrelerini önlediği, kanserli hücreleri yok ettiği hakkında bazı sonuçlara ulaşsa da araştırmaların bir kısmında böyle bir etkisinin bulunmadığı yönünde sonuçlar çıkmıştır.
Buna rağmen B17 vitamini halk arasında kanseri önleyen vitamin olarak tanınmaya başlamıştır. B17 vitaminin hangi yiyeceklerde bulunduğu herkes tarafından merak konusu haline gelmiştir. Bu vitamin en fazla kayısı çekirdeğinde olmak üzere, çoğu meyvenin çekirdeğinde, yemişlerde bulunur.

B17 vitaminin kanserli hücreler üzerindeki etkisinin, vücutta hidrojen siyanür oluşturması ve bu hücreleri yok etmesi sonucunda gerçekleştiği belirtilir. Fakat enzimlerin salgılanması ve dokuları etkilemesi sadece bu vitaminin etkisiyle olmaz. Bunun yanında kişilerin beslenmesinde tüketeceği besinlere dikkat etmesi ve uygun egzersizleri yapması gerekir. Yaşamda her şey bir düzen içinde yürümelidir. Sadece tek bir konuya bağlanmak, bundan medet ummak doğru değildir. Günümüzde bile bu vitaminin kanser üzerindeki etkileri bilimsel olarak araştırılmalıdır.

B17 hangi yiyeceklerde var?


Bu vitaminin bolca bulunduğu yiyecekler çoğunlukla çekirdekli olan meyvelerdir. Kayısı çekirdeğinde fazla miktarda bulunur. Bunun yanında erik, şeftali, nektarlar, kiraz da B17 vitamini bakımından zengindir.
Ayrıca elma çekirdeği, böğürtlen, ahududu, çilek yiyerek de bu vitamini vücudunuza alabilirsiniz. B17 bulunan yiyecekleri bir araya toplarsak;
  • Ahududu, üzüm, yaban mersini, böğürtlen, kızılcık kiraz, bektaşi üzümü, mürver, çilek, dut, ayva gibi meyveler;
  • Kayısı çekirdeği, keten tohumu, elma çekirdeği, nektarin çekirdeği, armut çekirdeği, şeftali çekirdeği, darı, kiraz çekirdeği, kabak çekirdeği, erik çekirdeği gibi çekirdekler;
  • Börülce, pancar, siyah fasulye, bezelye, lima fasulyesi, nohut gibi fasulye türleri;
  • Ispanak, acı badem, tere, kaju, bambu yaprağı, pancar gibi besinlerde de B17 bulunur.

B17 vitamini zararlı mıdır?


Yapılan araştırmalar vitaminin özüt haliyle ağızdan alınması durumunda siyanür zehirlenmesi etkisi olduğunu göstermiştir. Bu zehirlenmede kişilerde nefes darlığı, halsizlik, zihin bulanıklığı, baş dönmesi, uyku hali gibi etkiler görülür. Ağızda ve ciltte kızarıklık meydana gelebilir. Şiddetli vakalarda koma hali ve nefes durması görülür. B17 vitamini hakkında hala kanser önleyici etkisi konuşulsa da bu vitaminin zehirlenme etkisi gösterebileceği unutulmamalıdır. Bu yüzden vitamini tüketmek isteyenler mutlaka bir uzmandan yardım almalıdır. Bilinçsizce yapılacak tüketimlerden kaçınılmalıdır. B17 hangi yiyeceklerde var konusunda bir araştırma yapılmalı ve doktorunuzun uygun göreceği şekilde alınmalıdır.
21.01.2024 15:02:09
B17 Hangi Yiyeceklerde Var ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

B17 Hangi Yiyeceklerde Var Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "B17 Hangi Yiyeceklerde Var"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

B17 Vitamini Eksikliği Belirtileri

B17 Vitamini Eksikliği Belirtileri, B17 vitamini bademden gelmektedir. 2 bilim adamı bunun keşfini yıllar önce acı bademden bulmuştur. Halk arasında kanseri ...
Devamını Oku

B17 Vitamin Hapı

B17 vitamin hapı, Vitaminler çözünme şekillerine göre ikiye ayrılırlar. Yağda eriyen vitaminler, A sınıfı vitaminler, suda eriyen vitaminler ve B sınıfı vita...
Devamını Oku

B17 Vitamin Nedir

B17 vitamini nedir, ne değildir, nerelerde bulunur, bilinçsizle tüketilmesinin ne gibi sonuçları olur, hangi gıdalarda bulunur, bu gıdaların bilinçsizce tüke...
Devamını Oku

B17 Vitamin

B17 vitamini, 1830 yılında 2 bilim adamının birlikte acı bademden elde edilen B17 tıpta amigdalin ve laetrile olarak da tanımlanmaktadır. Buluşu takip e...
Devamını Oku

B17 Vitamini Kanser

B17 Vitamini Kanser, Amigdalin olarak bilinen ve halk arasında B17 vitamini olarak adlandırılan bu vitaminin kansere iyi geldiği söylenmektedir. Fakat i...
Devamını Oku

B17 Vitamin Eksikliği

B17 vitamini eksikliği, halk tarafından kanserin başlıca sebepleri arasında görülür. Çağımızın en önemli ve yaygın hastalıklarından olan kanser hastalığı dah...
Devamını Oku

B17 Nelerde Var

B17 Nelerde Var, Vitamin ailesinin önemli bir çeşidi olan B17 vitamini, acı badem bitkisinden elde edilen öz ile1830 yılında 2 bilim adamı tarafından ke...
Devamını Oku

B17 Kanser

B17 Kanser İlk kez 1830 senesinde 2 bilim adamı tarafında acı badem'den izole edilen B17 vitamini ticari bir şekilde amigdalin ya da laetrile isimleriyl...
Devamını Oku

B17 Eksikliği

B 17 Eksikliği, iki bilim insanı tarafından, 1830 yılında acı bademden yalıtılan elde edilen B17 adı verilen vitamini ticari olarak "laetrile" ya...
Devamını Oku

B17

B17, Çağımızın hastalığı olan kanser uzmanları da bu konuda saflara ayrılmıştır. B17 hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamaması ile klinik araştırma yapan kuru...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
B17 Vitamini Eksikliği Belirtileri
B17 Vitamin Hapı
B17 Vitamin Nedir
B17 Vitamin
B17 Hangi Yiyeceklerde Var
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024