B17 Eksikliği

B 17 Eksikliği, iki bilim insanı tarafından, 1830 yılında acı bademden yalıtılan elde edilen B17 adı verilen vitamini ticari olarak "laetrile" ya da "amigdalin" ismi ile anılmaktadır. Bulunmasından günümüze kadar süre gelen süreçte uygulanan bazı bilimsel incelemeler, B17 vitamininin kanserli doku oluşumuna mâni olmasının yanı sıra var olan kanser dokularını öldürerek yok ettiği hakkında sonuçlar vermektedir.
Bu sonuçların yanı sıra bazı klinik incelemeler ise B17 vitamininin diğer araştırmaların aksine kanseri iyileştirme ve önlemede herhangi bir etkisi olmadığı hakkında sonuçlar mevcuttur. Ancak bu bilgilere rağmen halk arasında ağızdan ağza "anti- kanser" vitamini olarak dolaşır. B17 vitamini özellikle yüksek oranlarda kayısı çekirdeğinde mevcuttur. Ancak pek çok farklı meyve çekirdeği ve yemişlerde de yüksek oranlarda B17 vitamini barındırmaktadır.

B17 vitamin eksikliği en başta kanser hücrelerini etkilemektedir. Bu nedenle vücuda giren B17 vitamini başta hidrojen siyanür sağlayarak kanserli dokulara savaş açarak yok etmesinden kaynaklandığı söylenmektedir. Ancak adı geçen bu enzimlerin çarçabuk salgılanarak hücrelere ulaşabilmesi için yalnızca B17 vitamini kâfi gelmemektedir. Bu yüzden anti- kanserojen bir beslenme düzeni ve düzenli egzersiz barındıran bir program izlenerek uygulanması tavsiye edilmektedir. Klinik incelemeler B17 vitamininin özellikle A, C, E vitaminleri özellikle B17 vitaminiyle birlikte alındığında ise kanser oluşumuna karşı çok daha fazla etki sağladığı bilinmektedir.

B17 Vitamini Nerelerde Vardır?


B17 vitamini açısından zengin kaynaklı besinler özellikle çekirdekli meyvelerdir. Bu meyveler arasında B17 vitamini en fazla kayısı çekirdeğinde vardır. Ancak erik, şeftali, nektar ve kiraz tohumları da oldukça yüksek miktarda B17 vitamini barındırmaktadır. Bu meyveler haricinde üzüm çekirdeği, elma çekirdeği, böğürtlen, ahududu ve çilekten de B17 vitamini sağlamak mümkündür.

B17 Vitamini İçeren Meyveler: Ahududu, ayva, kiraz, böğürtlen, kızılcık, yaban mersini, mürver, üzüm, dut ve Bektaşi üzümüdür.

B 17 Vitamini İçeren Çekirdekler: Nektarı çekirdeği, elma çekirdeği, kiraz çekirdeği, keten tohumu, şeftali çekirdeği, armut çekirdeği, erik çekirdeği, kabak çekirdeği ve darı.

B17 Vitamini İçeren Fasulyeler: Bezelye, lima fasulyesi, siyah fasulye, börülce ve nohut.

B17 Vitamini İçeren Diğer Besinler: Acı badem, ıspanak, pancar, tere, atlı patates, bambu yaprağı ve okaliptüs B17 vitaminini bol miktarlarda barındıran besinler arasında yer almaktadırlar.
19.01.2024 07:06:44
B17 Eksikliği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

B17 Eksikliği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "B17 Eksikliği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

B17 Vitamini Eksikliği Belirtileri

B17 Vitamini Eksikliği Belirtileri, B17 vitamini bademden gelmektedir. 2 bilim adamı bunun keşfini yıllar önce acı bademden bulmuştur. Halk arasında kanseri ...
Devamını Oku

B17 Vitamin Hapı

B17 vitamin hapı, Vitaminler çözünme şekillerine göre ikiye ayrılırlar. Yağda eriyen vitaminler, A sınıfı vitaminler, suda eriyen vitaminler ve B sınıfı vita...
Devamını Oku

B17 Vitamin Nedir

B17 vitamini nedir, ne değildir, nerelerde bulunur, bilinçsizle tüketilmesinin ne gibi sonuçları olur, hangi gıdalarda bulunur, bu gıdaların bilinçsizce tüke...
Devamını Oku

B17 Vitamin

B17 vitamini, 1830 yılında 2 bilim adamının birlikte acı bademden elde edilen B17 tıpta amigdalin ve laetrile olarak da tanımlanmaktadır. Buluşu takip e...
Devamını Oku

B17 Hangi Yiyeceklerde Var

B17 hangi yiyeceklerde var, B17 vitamini 1830 yılında bilim adamları tarafından acı bademden izole edilmiştir. Amigdalin ya da laetrile olarak da tanımlanır....
Devamını Oku

B17 Vitamini Kanser

B17 Vitamini Kanser, Amigdalin olarak bilinen ve halk arasında B17 vitamini olarak adlandırılan bu vitaminin kansere iyi geldiği söylenmektedir. Fakat i...
Devamını Oku

B17 Vitamin Eksikliği

B17 vitamini eksikliği, halk tarafından kanserin başlıca sebepleri arasında görülür. Çağımızın en önemli ve yaygın hastalıklarından olan kanser hastalığı dah...
Devamını Oku

B17 Nelerde Var

B17 Nelerde Var, Vitamin ailesinin önemli bir çeşidi olan B17 vitamini, acı badem bitkisinden elde edilen öz ile1830 yılında 2 bilim adamı tarafından ke...
Devamını Oku

B17 Kanser

B17 Kanser İlk kez 1830 senesinde 2 bilim adamı tarafında acı badem'den izole edilen B17 vitamini ticari bir şekilde amigdalin ya da laetrile isimleriyl...
Devamını Oku

B17

B17, Çağımızın hastalığı olan kanser uzmanları da bu konuda saflara ayrılmıştır. B17 hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamaması ile klinik araştırma yapan kuru...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
B17 Vitamini Eksikliği Belirtileri
B17 Vitamin Hapı
B17 Vitamin Nedir
B17 Vitamin
B17 Hangi Yiyeceklerde Var
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024