{ "title": "B17 Vitamin Hapı", "image": "https://www.b17.gen.tr/images/b17-vitamin.jpg", "date": "21.01.2024 03:58:12", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "B17 vitamin hapı, Vitaminler çözünme şekillerine göre ikiye ayrılırlar. Yağda eriyen vitaminler, A sınıfı vitaminler, suda eriyen vitaminler ve B sınıfı vitaminlerdir. B17 vitamininin diğer adı amigdalin veya leatriledir. Bu vitaminin simgesinde B harfinin bulunması B17 vitamininin suda eriyen bir vitamin olduğunu göstermektedir. B17 vitaminin kanserli hücreleri önlediği ileri sürülmektedir. Yapılan araştırmalar B17 vitamini A, C, E, B15 vitaminleri ile alındığında kansere karşı savaşta daha etkili olduğunu ortaya koymaktadır. B17 vitamini açısından zengin besinler çekirdekli meyvelerdir. B17 vitamini en çok kayısı çekirdeğinde bulunur. Diğer meyve çekirdekleride de önemli miktarda B17 vitamini bulunmaktadır.

B17 vitamini içeren meyveler, kiraz, kızılcık, üzüm, dut, çilek, böğürtlen ve ayvadır.

B17 vitamini içeren sebze ve baklagiller, bezelye, nohut, ıspanak, pancar, siyah fasulyedir.

Leatrile yani B17 kanser tedavisinde ilaç olarak kullanılmaya 1945'te Rusya'da başlanmıştır ve vitamin B17'nin tablet, ampul vücut losyonu, fitil formları da bulunmaktadır. B17 vitamin hapı ABD'nin yetkili kurumu FDA'den ilaç olarak satılabilmesi için henüz onay almış değildir.
" } ] }