{ "title": "B17 Vitamin Eksikliği", "image": "https://www.b17.gen.tr/images/b17-vitamin-eksikligi.jpg", "date": "20.01.2024 12:43:54", "author": "Ayça.Yıldırım", "article": [ { "article": "B17 vitamini eksikliği, halk tarafından kanserin başlıca sebepleri arasında görülür. Çağımızın en önemli ve yaygın hastalıklarından olan kanser hastalığı daha ismini duyar duymaz insanları korkutuyor. Ama hayatımızı düzene sokarsak kanserden korkmamız için hiçbir sebep kalmaz. Aslında hayatımızı düzene sokarak diğer bütün hastalıklardan korunabiliriz. Peki hayatımızı düzene sokmak nedir? Hayatımızı düzene sokmak; uykumuzu düzenlemek her gün aynı saate yatıp aynı saatte kalkmak, dengeli ve düzenli beslenmek, günlük spor yapmak hayatı sağlık açısından düzene sokmaktır. Düzenli bir hayat sağlıklı bir insan demektir. Kanserden korunmak da düzenli bir hayatla olur. \" World Without Cancer\" isimli kitap diyor ki; \"Kanser diye bir hastalık yoktur. B17 vitamini eksikliği vardır. \" Ama günümüzde bu durumu destekliyecek hiçbir bilimsel veri yoktur. B17 vitamininin kanseri önleyici etkisi olabilir ama tabii ki B17 vitamini tek başına yeterli kalmaz. Anti-kansorojen beslenme ve düzenli egzersiz de gereklidir.

B17 vitamini buğday şırası ve buğday çiminde yüksek dozda olmak üzere elma ve kaysı çekirdeğinde ve acı badem de bulunmaktadır. Üzüm çekirdeği, çilek, ahududu ve böğürtlende de fazlasıyla bulunmaktadır. Kaju, okaliptüs yaprağı, ıspanak, tere, fasulye, böğrülce, pancar ve bambu yaprağı da B17 vitaminini barındıran diğer gıdalardır.

B17 vitaminiyle ilgili iki görüş vardır. İlk görüşe göre bu vitamin kanser tedavisinde ve kanseri önlemede önemli rol oynamaktadır. İkinci görüşe göreyse B17 vitamini yüksek dozda alındığında kişide siyanür zehirlenmesi yapmaktadır. Nefes darlığı, halsizlik, baş dönmesi, zihin karışıklığı ve uyku hali siyanür zehirlenmesinin belirtileridir. Ülkemizde bu konuda yapılmış bir araştırma veya çalışma yapılmadığı gibi sağlık bakanlığından da verilmiş bir öneri bulunmamaktadır.
" } ] }