{ "title": "B17 Nelerde Var", "image": "https://www.b17.gen.tr/images/b17-nelerde-var.jpg", "date": "19.01.2024 08:31:19", "author": "yaşar bahşi", "article": [ { "article": "
B17 Nelerde Var, Vitamin ailesinin önemli bir çeşidi olan B17 vitamini, acı badem bitkisinden elde edilen öz ile1830 yılında 2 bilim adamı tarafından keşfedilmiştir. Keşfedildiğinden günümüze kadar ticari amaç ile sağlık sektöründe öenmi bir yeri vardır. Halk arasında günümüzde hala devam etmekte olan kanser düşmanı unvanı ile anılmaktadır. Birtakım klinik çalışmaları sonucunda bazı araştırmacılar her ne kadar kanseri önlemekte rolü olmadığını ortaya koymuş olsalar da toplum anti-kanser olarak tüketimine devam etmektedir. B17 vitamini yoğun olaak kayısı çekirdeğinde bulunmakla birlikte çeşitli meyvelerde ve bu meyvelerin çekirdeklerinde de bulunmaktadır.

B17 Vitamini Bulunan Meyveler: Yaban mersini, kiraz, böğürtlen, mürver, kızılcık, üzüm, çilek, dut, bektaşi üzümü, ayva ve ahududu olarak sıralanmaktadır.

B17 Vitamini Bulunan Meyve ve Bitki Çekirdekleri: Kayısı çekirdeği, elma çekirdeği, keten tohumu, kiraz çekirdeği, şeftali çekirdeği, nektain çekirdeği, darı, kabak çekirdeği, armut çekirdeği ve erik çekirdeği olarak listelenmektedir.

B17 Vitamini Bulunan Diğer Gıdalar: B17 vitamininin yoğun miktarda bulunduğu gıdaları sıralayacak olursak; okaliptüs yaprağı, kaju bademi, acı badem, tere, ıspanak, pancar, bambu yaprağı ve patates seklinde listeleyebiliriz.

B17 Vitamini Bulunan Fasulyeler: B17 vitamini bulunan fasulyegilleri sıralamak gerekirse; börülce, nohut, bezelye, siyah fasulye ve lima fasulyesi olarak belirtmek gerekir.
" } ] }