{ "title": "B17 Hangi Yiyeceklerde Var", "image": "https://www.b17.gen.tr/images/b17-hangi-yiyeceklerde-var.jpg", "date": "21.01.2024 15:02:09", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "B17 hangi yiyeceklerde var, B17 vitamini 1830 yılında bilim adamları tarafından acı bademden izole edilmiştir. Amigdalin ya da laetrile olarak da tanımlanır. Daha sonradan bu vitamin üzerine yapılan araştırmalarda vücuttaki kanser hücrelerini önlediği, kanserli hücreleri yok ettiği hakkında bazı sonuçlara ulaşsa da araştırmaların bir kısmında böyle bir etkisinin bulunmadığı yönünde sonuçlar çıkmıştır. Buna rağmen B17 vitamini halk arasında kanseri önleyen vitamin olarak tanınmaya başlamıştır. B17 vitaminin hangi yiyeceklerde bulunduğu herkes tarafından merak konusu haline gelmiştir. Bu vitamin en fazla kayısı çekirdeğinde olmak üzere, çoğu meyvenin çekirdeğinde, yemişlerde bulunur.

B17 vitaminin kanserli hücreler üzerindeki etkisinin, vücutta hidrojen siyanür oluşturması ve bu hücreleri yok etmesi sonucunda gerçekleştiği belirtilir. Fakat enzimlerin salgılanması ve dokuları etkilemesi sadece bu vitaminin etkisiyle olmaz. Bunun yanında kişilerin beslenmesinde tüketeceği besinlere dikkat etmesi ve uygun egzersizleri yapması gerekir. Yaşamda her şey bir düzen içinde yürümelidir. Sadece tek bir konuya bağlanmak, bundan medet ummak doğru değildir. Günümüzde bile bu vitaminin kanser üzerindeki etkileri bilimsel olarak araştırılmalıdır.

B17 hangi yiyeceklerde var?

Bu vitaminin bolca bulunduğu yiyecekler çoğunlukla çekirdekli olan meyvelerdir. Kayısı çekirdeğinde fazla miktarda bulunur. Bunun yanında erik, şeftali, nektarlar, kiraz da B17 vitamini bakımından zengindir. Ayrıca elma çekirdeği, böğürtlen, ahududu, çilek yiyerek de bu vitamini vücudunuza alabilirsiniz. B17 bulunan yiyecekleri bir araya toplarsak;
B17 vitamini zararlı mıdır?

Yapılan araştırmalar vitaminin özüt haliyle ağızdan alınması durumunda siyanür zehirlenmesi etkisi olduğunu göstermiştir. Bu zehirlenmede kişilerde nefes darlığı, halsizlik, zihin bulanıklığı, baş dönmesi, uyku hali gibi etkiler görülür. Ağızda ve ciltte kızarıklık meydana gelebilir. Şiddetli vakalarda koma hali ve nefes durması görülür. B17 vitamini hakkında hala kanser önleyici etkisi konuşulsa da bu vitaminin zehirlenme etkisi gösterebileceği unutulmamalıdır. Bu yüzden vitamini tüketmek isteyenler mutlaka bir uzmandan yardım almalıdır. Bilinçsizce yapılacak tüketimlerden kaçınılmalıdır. B17 hangi yiyeceklerde var konusunda bir araştırma yapılmalı ve doktorunuzun uygun göreceği şekilde alınmalıdır.
" } ] }