{ "title": "B17 Hangi Yiyeceklerde Var", "image": "https://www.b17.gen.tr/images/b17-hangi-yiyeceklerde-var.jpg", "date": "21.01.2024 15:02:09", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "B17 hangi yiyeceklerde var, B17 vitamini 1830 yılında bilim adamları tarafından acı bademden izole edilmiştir. Amigdalin ya da laetrile olarak da tanımlanır. Daha sonradan bu vitamin üzerine yapılan araştırmalarda vücuttaki kanser hücrelerini önlediği, kanserli hücreleri yok ettiği hakkında bazı sonuçlara ulaşsa da araştırmaların bir kısmında böyle bir etkisinin bulunmadığı yönünde sonuçlar çıkmıştır. Buna rağmen B17 vitamini halk arasında kanseri önleyen vitamin olarak tanınmaya başlamıştır. B17 vitaminin hangi yiyeceklerde bulunduğu herkes tarafından merak konusu haline gelmiştir. Bu vitamin en fazla kayısı çekirdeğinde olmak üzere, çoğu meyvenin çekirdeğinde, yemişlerde bulunur.